top of page

Hormonlar & Yaratıcılık

Güncelleme tarihi: 20 Kas 2020

When it comes to design, the Wix blog has everything you need to create beautiful posts that will grab your reader's attention. Check out our essential design features.


*Rahim, bir kadının yaratıcı özünün, merak ve keşif duygusunun, potansiyelinin merkezidir.

Günümüzde kadınların hormonları, kadınlıkları, dişilikleri ile ilgili yaşadığı sağlık sorunları normal karşılanıyor. Alternatif çözümler ve neden arayışına girilmeden, hemen ilaç tedavisi tavsiye ediliyor.

Kendi hikayemden bahsetmek istiyorum. Yıllar önce saçlarımda o kadar çok dökülme vardı ki, doktora gitmek zorunda kalmıştım. Birçok test yapıldıktan sonra, polikistik over olduğu ve bu sebeple de erkek tipi saç dökülmesi yaşadığımı söylemişti doktor. Hem de hayat boyu doğum kontrol hapı kullanmam gerekiyordu. Hormon dengesini sağlamak ve saç dökülmesini önlemenin tek yolu buydu; her gün ilaç almak.

Araştırmalarım beni çeşitli tedavi yöntemlerine ve teknikleri tecrübe etmeye itti. Louise Hay'in kitabında yaratıcılık ve dişilik ile ilgili sorunlardan kaynaklı bu rahatsızlığın derinine inmem gerekiyordu. 1 sene ilaç kullandıktan sonra, ilacı bırakmaya karar verdim. Şansım yanımdaydı çünkü beslenme ve kadın sağlığı üzerine harika bir eğitime gitmiştim.

Bu eğitimde beyaz un, şeker, alkol tüketimini ilk günden keserek, düzenli yoga, nefes egzersizi yaparak hem kilo vermiştim hem de yüzüm hiç olmadığı kadar ışıldıyordu. Louise Hay'in de bahsettiği, yaratıcılık ve dişilik konusunda nasıl bir engel yaşadığımı anlamak için de bol bol doğada kalıp meditasyon yaptım. 

Bu süreç içinde kendi yaratıcı işimi kurmak için ilk adımları atmıştım. Çizerek, kendimi ortaya koyarak ve yeteneğimle hayatımı kazanma yolunda olmak beni iyileştirmişti.

Aradan geçen bir sene içinde saçlarım uzamıştı, hormonlarım tahlillerde normale dönmüştü. Bunun mucize olduğunu düşünmüştüm ama değildi. Bu hayatın matematiğiydi. Kendine iyi bak, kendine değer ver ve hayatını dönüştür.

Bu yüzden diyorum ki, beslenmenin ve hareketin yanında mutlaka kadınlar pozitif, güzel şeyler yaratmalı. Etraflarına renk ve yaratıcılık saçan kadınlar hem kendilerini hem de ailelerini mutlaka güzelleştirir.


Sitemizde paylaştığımız içerikler tedavi amaçlı değildir. Çeşitli öğreti, fikir ve derin deneyimleri kapsamaktadır.


67 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page