top of page

GÖRÜNÜRLÜK & OTANTİK İFADE

Güncelleme tarihi: 20 Kas 2020

Bunu söylememe bile belki de gerek yok. 2020'nin değişim yılı olduğundan ve inkar etmenin, üstünü örtmenin pek de mümkün olamayacağı zamanlardan geçiyoruz. Kişisel ifade ve hepimizin kendi sesini sahiplenmesi önem kazanacak.


İyi kız, güzel ve bakımlı kız olmaya bizi iten ve sadece belirli kriterlerde olursak kabul göreceğimize inandığımız bir yapının içindeydik. Hala da moda, güzellik sektörü, filmler ve dizilerde alttan bu mesajları alarak, kendi özgürlük alanımızda olduğumuzu zannediyoruz. Belirli şekillerde giyinmeyen, düşünmeyen, sıra dışı olan, çemberin dışında kalan birçok kişi de "outsider" olarak dışta kalmaya ve sesini kısmaya mecbur kalıyor. Bugünlere kadar...


Herkesin bir hikayesi vardır... Bu yazıyı okumaya devam ediyorsanız içinizdeki o "outsider" yanı hatırlayacaksınız. Hayatımda zaman zaman, pek çok zaman "outsider" olarak hissettiğim oldu. Bunun ne demek olduğunu biliyorum. Bu beni çekingen, uyum sağlamayan, düzene uymaya direnen, yaşam görüşü olan, bazen asi biri yaptı başkalarının gözünde. İlişkilerde, doğru olmayan arkadaşlıklarda bile garip olduğunu düşünmen an meselesi. Hele ki öz değer duygun düşükse, "garipliğine" sahip çıkmak yerine, onu küçültmeye ve yok saymaya başlayabilirsin. Bu yüzden görünmemek ve saklanmak en doğrusu gibi geliyor bir süre. Kendini yok sayana kadar. Önce kendini sorguluyorsun. Düşündüklerim, söylediklerim, ben... garip miyim gerçekten?


Bir oyun içine doğuyoruz. Bu oyuna dahil olmaya çalışıyoruz. Bundan Feminen Liderlik & Markanı Yarat eğitiminde de bahsediyorum.. Eğer bir oyuna dahil olamıyorsan, kendi oyununu yaratman gerekiyor. Yıllar geçtikçe kendi yolunda ilerledikçe yeni bir çekim alanı yaratıyorsun. Buraya da ancak senin rızan ile gelebilen kişiler yaklaşabiliyor. Yakınlıklarını seçebiliyorsun. Bir insanla, bir iş ile uyumlanmanın pusulası rahatlık alanından doğuyor. Yani rahatsız olduğun, huzursuz olduğun seçimler yapmamaya başlıyorsun. Beden, gönül rahatlığı seçimlerinin temelini oluşturuyor.


Bu yüzden otantik ifade ve görünürlük önemli bir konu... Sadece fikirlerini dünyaya duyurmak değil, kendini küçük çevrende de gerçek olarak ifade etmek, olduğun gibi yansıtabilmek... İçe dönük olduğun, söyleyecek sözün olmadığının, yeterli olmadığının hikayesinin ötesine geç. Herkesin sevdiği "iyi ve uyumlu kız" halinden, gerçeğini ifade eden bir kadın oluşuna gel.. Kendi fikirlerini ifade ettiğinde, sana katılmasalar bile yanında olan, seninle tartışabilecek, yanında kalabilecek dostlukların olsun.



Sen varsın ve değerlisin. Söylediklerin, yapmadıkların ve yaptıkların, bu evrende kapladığın alan ve enerji değerli. Bu enerjiye sahip çıkmanın yolu da kendin gibi olmak, görünmek ve ifade edebilmek.


149 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page