top of page

Kendime Yeniden Başlarken

Güncelleme tarihi: 26 Eki 2023

Bu sene yaratıcılığımın tek odağı bebek bakımıydı.

Yeni ürünler üretemedim. Yeni fikirler paylaşamadım. İçerik oluşturmadım.

İşte yeni ben, "olduğu kadar, yapabildiği kadar en iyisi olan versiyonum..."


Bir bebeğe, bebeğin bakımına, iyi olmasına adanmak ne büyük sorumluluk ve adanmışlıkmış. Anne olmadan önce hiç anlamadığım bir sevgi ile sarmalandığım, zaman zaman bu sevginin getirdiği annelik sorumluluğunun beni yorduğu bu dönemlerim sayesinde kendime yeniden başlıyorum. Kendime yeniden başlıyorum, güçlenerek ve daha sağlam...


Bu süreçte birçok anne gibi istediği desteği görememiş, toplumun anne/bebek konusuna vermediği önemden yaralanmış, şehir hayatının insanları ve yeni anneleri yalnızlaştırdığını geçmeyen günlerde hisseden bir anneyim. Zor olan bebek bakımı değildi, eksik olan bu değerler, detaylardı aslında. Hani dostlarım, yakınlarım daha çok yanımda olacaktı? İşte gerçekte öyle olmayan ve bu sayede bütün hayatımı sorguladığım o dönem şimdilerde geride kalıyor. Yine kolay değil ama idare edilebilir bir durum benim için. Böylece ilişkiler, işler her şey gerçekte ne ise netleşiyor gözümde. Kalbimi yaralayan ve beni yoran her şey bu günlerde bilgeliğe dönüşüyor. Anneliğin getirdiği her zorluk ve güzellik yolumu aydınlatıyor. Gücümü daha da çok keşfediyorum, her gün. Gerçek olanı, olmayanı daha çok ayırt edebiliyorum.


Bu duygularımı başka annelerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.


Her fırsat bulduğumda çizdiğim ve 52'ye tamamlayacağım Anneliğe Geçiş Kart Destesi bütün bu deneyimleri paylaşmam için alan açıyor. Umarım oğlumun 1. yaş gününe yetişecek ve ben bütün bu değişik senemizi bu şekilde kutluyor olacağım.

Üretmeyi çok özledim! Sizlerle ürünlerimi buluşturmayı çok özledim. İçimde yaşadığım her deneyim sizlerle buluşacak ve duygudaş olacağız. Sanat ve yazı ile... Yaratıcılık ile.


Sevgili anneler, içinde annelik duygusu taşıyan kadınlar,

Siz de kart destesinde görmek istediğiniz duyguları yazarsanız, bende de çağrışım yaparsa desteye eklemek istedim.


Yakında görüşmek üzere

Sevgilerle,







229 görüntüleme4 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page