top of page

Yeni Haberler & Bebekten Sonra 6 Ay

Herkese merhaba ! Uzun zamandır yazı yazmıyordum ve yazmanın bana ne kadar iyi geldiğini hatırlayarak bu sabah kendime biraz vakit ayırıp bu satırları yazıyorum. Bu yazıyı yazmak benim için konfor alanımdan çıkmak biraz da. Uzun zamandır sakin bir zihin ile yazmaya oturmamıştım.


Öncelikle bebekle yaşamdam bahsetmek isterim. Sonra da yeni ürünler, ajandalar, defterler ve hayaller hakkında...


Uykusuz geceler bazı günler hala devam etmekle beraber, yaşamımın bu düzenine gittikçe alıştığımı ve güçlendiğimi fark ediyorum. Bebeğimizin büyümesi ile beraber onunla iletişim kurmak harika. Anne olmak beni daha odaklı, planlı ve hayattan ne istediğimi daha da bilen bir hale getirdi. Hatta bu dönem akşamları astroloji ve procreate dersleri aldım. Normalde odaklanamayacağım kadar çok odaklanabiliyorum. Yaratıcılığım zihinsel olarak çok arttı ancak eyleme geçmek biraz yavaş oluyor. Anne olduktan sonra tabi ki kendim için henüz yapamadığım çok şey var, özellikle bu 6 ay boyunca ama kendime bunun bir süreç olduğunu hatırlatıyorum. Bu dönem benim için en önemli şey, bebeğimin yanında olmak, aramızdaki güveni güçlendirmek, bakım verebilmekti. Bazı anların güzelliğini satırlarla anlatmam zor. Ve bazı günler (çok yorgun olmadığımda) anneliğin tadını çıkarabilmekti en önemli şey. Bazı günler de sabrı öğrenmem gerekiyordu en çok. Bazen öfkemi yatıştırmayı. Bazen çok eğlenmeyi deneyimlemem gerekiyordu. Tüm bu hisleri taşımak zenginlik bana göre. Yapmak istediklerimi ise kalbimde bir yere saklıyorum, zamanı gelince açılacak bir hazine gibi.


Bebek bakımında sadece bebek sevgisi değil, sorumluluğu da insanı hayatta daha iyi şeyler yapma istediğine itiyor. Bu yüzden planlamanın önemini çok daha anladığım bir dönemdeyim. Zamanın değeri ise çok daha fazla. Bu yüzden hayatımda bir sadeleşme dönemine girdim. Çok arkadaştan az arkadaşa, çok işten az ve kaliteli işlere, çok kıyafetten rahat hissettiğim ve beni yansıtan bir stile geçtim bu dönemde. İçimde bazı beklentilere veda ettiğimi görüyorum. Çevremdekileri daha iyi tanıdığımı fark ediyorum. İnsan çok olgunlaşıyormuş bu süreçte.


Seven bir anne, seven bir kadının yapmayacağı şey yok. Artık benim için kendimi daha çok tanıma, sevme zamanı. Kendim için ve dünya için daha da iyi şeyler düşünme ve eyleme geçme zamanı geliyor.


Yaklaşık 8 yıldır kendi işimi yapıyorum. Bu süreçte o kadar çok şey öğrendim ki... Bu öğrendiklerim ve şu an anneliğin getirdiği cesaret sayesinde, işimi biraz da yurtdışında büyütmek istediğimi, sanat ile ifademi daha farklı platformlara taşımak istediğimi fark ediyorum. Yeni ajandaların bir kısmı İngilizce olacak bu sebeple. İçimdeki ses artık korkak bir kadının değil, cesur bir kadının sesi. "Sen doğum yaptıysan ve bebeğine kendin baktıysan her şeyi yapabilirsin bu hayatta."... Tam olarak da hissettiğim bu.


Anneliğe geçiş kart destesi, yeni markanı yaratma rehberi, yeni bilge kadın rehberi, özel tasarım defterler, temalı bloknotları üretmeye başladım. Ama günde işime şimdilik 3 saat ayırdığımdan, çok yavaş ilerliyor tüm projeler. Ayrıca desenlerden kocaman tuvaller, ipek şallar ve nakışlı çantalar da listemde.


Bu dönemde web sitemden, mağazalardan, farklı satış noktalarından alışveriş yapan ve beni destekleyen herkese teşekkür ederim. Yıllarca emek verdiğim çalışmalarımın bu dönem karşılığını aldığımı öyle çok hissettim ki. Hepiniz bana ilerleme gücünü verdiniz. Bu katkınız için teşekkürler.


Sizler de yorumlara yazabilirsiniz, son zamanlarda konfor alanından çıktınız mı? Sizi ileriye taşıyan güç var mı? Varsa nedir? Peki ya hayalleriniz? Dile getirmeye korkar mısınız? Anne iseniz, bebeğinizin sizin için bir engel mi bir motivasyon mu olduğunu düşünüyorsunuz? Haydi biraz sohbet edelim. =)








122 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page