top of page

Kadınların Etki Alanları

Haberleri takip ediyor musunuz? Yada dizileri? Ben bazen bakıyorum. Toplumun gidişatı hakkında bizlere çok şey söylüyorlar. İçgüdülerimiz olarak kodlanan her şeyin nereden geldiğini anlatıyorlar adeta. Bazı dizilerin fragmanlarında, çaresizce toplumun, erkeğin onayına muhtaç kadınların mimiklerini görünce gülesim geliyor. Neden sevgi dolu bir insandan ve kadının gücünü, kadının erkeği ile gerçekten kalpten birleştiği zamanki uyumundan bahsetmiyorlar. Yoksa bu şekilde, kendi gücümüze mi uyanacağız, ilişkide birlik kurulunca bereketle mi yaşayacağız? Evet kesinlikle öyle ve birileri bu sırdan nasiplenmemizi istemiyor..


Kadınların halbuki bu yaşamdaki rolleri çok kapsamlı. Güzellik yaratan, yaratım enerjisi ile evin içindeki enerjiyi dönüştüren, her ay yaşadığı döngülerle hem kendini hem de aile içindeki duyguları dönüştürebilen, arındıran, mutlu bir kadın olarak çocuklarına örnek olabilen, yaşam enerjisini nasıl akıtacağını bildiğinde dönüşen, dönüştüren. Ağlak, muhtaç, kurban olmak yerine kendini seçtiğinde, kendi dünyasını yarattığında ışık olan. Bedenine bakmasıyla beraber ekonomik alışkanlıkların dönüşmesini sağlayan. Bir erkeğe para harcatan da kadının talepleri değil midir aslında? Aile bütçesinin neye akacağını seçen kadın değil mi genelde? Kendine değer veren, kıymet veren kişiler görmek istiyoruz artık. İlişkileri bu bilinçte seçen, kendini el üstünde tutan, değer veren kadınları görmek istiyoruz toplumda.

Bu gözle eşinize, işinize ve çevrenize baktığınızda kendi değerinizi görebiliyor musunuz? Tabi ki her şeyden önce kendi değerimizi kendimiz vermemiz gerekiyor. Çünkü her ilişkiden önce, kendimizle olan ilişkimiz en önemlisi...


Bu yüzden şahsen, her zaman yeni bir şey öğrenmeye, kendimi aşmaya, güzelleşmeye, kalbin sesini duymamı sağlayacak her türlü eğitime, öğretiye açığım. Etki alanımın, sadece kendim değil, evimin için, ailem, eşim, arkadaşlarım olduğunun farkındayım. Kendine uyanmak bizlerin güzel bir sorumluluğu ve ne kadar da zevkli aslında. Sizin yenilenmek hakkındaki görüşleriniz nedir?


78 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page